Regionale veldritcompetitie Zuid Holland

Zon en regen bij WWV in het Westland

Zon en regen speelden een belangrijk rol bij de achtste rit in de Zuid-Hollandse Veldrit Competitie, die zich afspeelde op het parkoers van Westland Wil Vooruit in Honselersdijk. Niet alleen de meteorologische omstandigheden waren daar de oorzaak van, ook het koersverloop zorgden bij een aantal deelnemers voor zonneschijn, terwijl er andere met een minder gevoel het complex in De Wollebrand verlieten. De gelukkige waren natuurlijk degenen die er in slaagden een mooi resultaat neer te zetten. De pechvogels waren vooral de renners die met kapot materiaal voortijdig het veld moesten verlaten. De kleverige modder speelde ook nu weer bedenkelijke rol voor een aantal deelnemers, die met een onbruikbare fiets de strijd moesten staken. Hun kans komt nu zaterdag weer bij de cross in Dordrecht bij De Mol, anders dinsdag, tweede kerstdag wel bij Swift in Leiden.

Nils van Kooij in actie

De meest gelukkig in de A-klasse was Nils van Kooij, de Molrenner behaalde al de vijfde zege in deze reeks. Terwijl dat na de eerste omloop niet zo goed uitzag voorde renner in Krimpen aan de Lek, die volgend seizoen weer terugkeert naar zijn oude vereniging De Waardrenner. ,,Mijn voorwiel liep vol met modder, waardoor ik niet meer voor uit kwam,’’ verklaarde Nils van Kooij. Hij liep daardoor een behoorlijke achterstand op zijn clubgenoot Patrick van Nunen er mee op. Een fietswissel deed hem weer voluit gaan en mede omdat Patrick van Nunen ook met pech moest afrekenen nam hij de leiding weer over, die tot de eindstreep intact bleef. Hulde ook voor Gerard Kooistra, die geen wisselfiets bij zich had en toch naar een mooie derde plaats reed. Hulde ook voor Merijn Dam, die in de voorlaatste ronde pech kreeg, met zijn fiets op de rug verder liep, waarbij zijn voorwiel door een botsing met een boom nog in puin ging, maar toch al rennend de finish op de vijfde plaats bereikte.

Pechvogel Merijn Dam moest met een kapotte fiets op zijn schouder bijna twee ronden lopen om toch een uitslag te rijden

Uitslag; https://results.sporthive.com/events/PC1486544/races/4707968

De B-klassers gaan van start, met voorop Erik Meerkerk (links) en rechts de latere winnaar Guus van Gemert

Guus van Gemert was in de B-klasse de grote man. De Pedaalridder ging voortvarend van start en pas na de finish zagen de overige deelnemers hem terug. Tweede in de uitslag werd Deltarenner Erik Meerkerk, die stug bleef volhouden, maar zijn rivaal steeds verder zag weg rijden. Pechvogel in deze categorie was Franck van Zandvliet, die ook voortijdig de kleedkamer moest opzoeken, waardoor hij kostbaren punten verloor. Peter Kooistra, die nu derde werd is nu de leider van het klassement, al zijn de verschillen in de top niet groot.

Uitslag; https://results.sporthive.com/events/PC1486544/races/4707966

Iris Verschuren ploetert door het natte veld

Iris Verschuren was bij de vrouwen opnieuw een klasse apart. De Molrenster uit Streefkerk bouwde een grote voorsprong op en boekte daarmee de vijfde zege in deze competitie. Tamara Pijpers was op bijna vijf minuten ‘the best off the rest’ terwijl Jeltje van der Meulen op een minuut daarachter derde werd.

Uitslag; https://results.sporthive.com/events/PC1486544/races/4707967

Foto’s zijn van;

  Koos ’t Hart;  www.fotokoos.info

Hans Steekers; https://www.facebook.com/profile.php?id=100014963834914

Henk Harrevelt;  https://www.facebook.com/harfoto.harfoto.5