Goed Nieuws en slecht nieuws

Het slechte nieuws eerst. Helaas zijn we er niet in geslaagd om voor zaterdag 9 december vervanging te vinden voor de cross bij Excelsior. Het parkoers in Gouda is te vochtig om daar op te rijden. Helaas, maar jammer. Zaterdag 9 december dus geen cros in de GP-Cycling Veldrit Competitie maar noodgedwongen een vrije dag

Het goede nieuws is dat we zaterdag 23 december wel kunnen rijden. De Delftse studenten van WTOS hebben overeenstemming met De Spartaan om op het parkoers van de Rijswijkse club te mogen rijden. De organisatie van deze competitie is beide clubs erkentelijk voor hun medewerking. Dus zaterdag 23 december niet naar de Hoflaan in Delft maar naar de Lange Kleiweg 116 in Rijswijk. De tijdstippen blijven het zelfde, 12.00 uur voor de B+D klasse, een uurtje later voor de A-klasse.

Het was dit maal geen modderzooi bij Ahoy’

Eltina van Wijk, won tot nu toe alle crossen dit seizoen in de GP-Cycling Veldrit Competitie

Gelukkig hadden we deze zaterdag bij Ahoy’ in Rotterdam eens de weersomstandigheden mee. Geen regen, wat een hoop modder op fiets en kleding scheelde, maar helemaal weg was die vieze klei het natuurlijk niet. Het blijft crossen en ook nu weer was er veel te genieten op het goed uitzette parkoers aan de Doenkade. Met mooie winnaars, voor e uitslagen klik hieronder.

Let op, zaterdag 9 december geen cross, zaterdag 23 december rijden we niet bij WTOS in Delft maar die veldrit is verplaatst naar het parkoers van De Spartaan aan de Lange Kleiweg 116 in Rijswijk.

Uitslag A-klasse; RACE Wedstrijd Cat A, Gp Cycling Veldrit RWC Ahoy, RWC AHOY, Netherlands – Official Event Results, MYLAPS Sporthive

UItslag B+D klasse;RACE wedstrijd Cat B & Cat D, Gp Cycling Veldrit RWC Ahoy, RWC AHOY, Netherlands – Official Event Results, MYLAPS Sporthive

Bob van en Berg winnaar in de A-klasse

Julian te Winkel wint in de B-klasse

Bij deze veldritten zijn altijd drie vaste fotografen .

Foto Koos publiceert zijn foto’s op zijn facebook pagina Koos ’t Hart

(1) Facebook

Henk Harrevelt; op harfoto.nl

Cok van Herk op; (1) Facebook

Ook op Facebook staan mooie foto’s van Mirjam van Raamsdonk

Crossen in Ridderkerk

Foto’s zijn deze keer van Henk Harrevelt

Ook op deze site staan foto’s; Facebook

en ook die van Mirjam van Raamsdonk; Zoek je foto op Oypo

Uitslag A-klasse; MYLAPS Sporthive Event Results

Uitslag B-klasse; MYLAPS Sporthive Event Results

Uitslag D-klasse; MYLAPS Sporthive Event Results

Helaas, het weer in Ridderkerk was niet zoals het voorspeld was. Af en toe was het wel even droog ja, maar de regen had vooral in de A-klasse de overhand. Het zorgde er voor dat menig deelnemer na afloop niet meer door moeder of vrouw herkend werd en dat een aanwezig kind verrukt uitriep; ,, Dar rijden allemaal zwarte Pieten.” Desondanks genoten we weer van leuke crossen op een met liefde uitgezet parkoers. Dank, net als bij andere veldritten, voor de ijverige vrijwilligers.

Naast al dat moois zijn er helaas wat minder leuke berichten. Naast de afgelasting van de veldrit bij Excelsior op december verkeert ook de cross bij WTOS in nauwe schotjes. Voor het bekende parkoers wordt geen vergunning meer verleend, zoeken is naar een alternatief, maar voorlopig is die niet gevonden. Wie heeft een idee hoe we dit oplossen.

Daarnaast is Dani van der Lee zijn koersbril kwijt geraakt. .

het is deze bril, Wie wet waar die is, laat weten

Verkoop, montage, reparaties van professionele racefietsen en cyclocrossfietsen | GP Cycling

Hoewel het weer onvoorspelbaar lijkt te zijn, de vooruitzichten voor de veldrit in Ridderkerk in het kader van de GP-Cycling Veldrit Competitie zaterdag 25 november zijn niet verkeerd. Het lijkt eindelijk een droge dag te worden, dus wat let je, kom morgen lekker crossen in het Gorzenpark aan de Gorzenweg 5 in Ridderkerk. De broers Gerard en Peter Kooistra de sponsor van deze competitie hebben kosten noch moeite gespaard om dit evenement te laten slagen. Ze doen op deze zaterdag zelfs hun winkel op slot om de deelnemers een goed parkoers voor te schotelen waarop het geweldig is om hun sport te beoefenen., Dus aarzel niet en meld je aan, start voor de B+D klasse is om 12.00 uur, de A-klassers gaan een uurtje later van start, O ja, er is ook een cross voor de Funklasse, die start om 10.45 uur. Leuk om is uit te proberen of deze tak van wielersport je wat lijkt.

Facebook

DE GP-Cycling Competitie bij Avanti in Alphen a/d Rijn.

De 6e cross in de GP-Cycling Veldrit Competitie, die zich bij de WV Avanti in Alphen aan de Rijn afspeelde,  kan net als eerdere ritten betiteld worden als nat, natter, natst. Ook nu weer was Pluvius de grote spelbreker, wat niet alleen een gedecimeerd deelnemersveld opleverde, maar ook een strop voor de organiserende club Avanti, die ondanks het slechte weer, een mooi, maar door de regen zwaar parkoers had uitgestippeld. Het is niet anders en uiteraard hopen we dat we as zaterdag in Ridderkerk op betere weersomstandigheden kunnen rekenen. Ondanks alles, respect voor allen die zich bij Avanti hebben ingespannen om er een mooie wedstrijd van te maken.  Dat geldt ook voor de toeschouwers en uiteraard voor ook voor de fotograven. De foto’s zijn deze keer (uitgezonderd anders vermeld)  van Cok van Herk; (1) Facebook

Huldiging A-klasse, deze foto is niet van Cok van Herk, maar dat is wel te zien, die maakt veel mooiere

Uitslag A-klasse; MYLAPS Sporthive Event Results

Uitslag B-klasse; MYLAPS Sporthive Event Results

Uitslag D-klasse; MYLAPS Sporthive Event Results

Veldrijden bij De Spartaan

UITSLAGEN

A-klasse; Coen Groot

Uitslagen; MYLAPS Sporthive Event Results

Coen Groot in actie

Uitslagen B-klasse John Behrens

MYLAPS Sporthive Event Results

uitslagen D-klasse; MYLAPS Sporthive Event Results Eltina van Wijk

Eltina van Wijk

Regen, regen en nog eens regen, dat was het beeld van de 4e rit in de GP-Cycling veldrit competitie die zich afspeelde bij RWV De Spartaan in Rijswijk. Ondanks die nattigheid ontwikkelde zich op een mooi selectief parkoers leuke wielerwedstrijden die het aanzien meer dan waard waren.

Jammer dat er een behoorlijk aantal transponders niet werden gezien door het Mylaps systeem. Wat daar de oorzaak van is onbekend. Van de 90 deelnemers waren er 55 wel geregistreerd 35 dus niet. Daaruit blijkt dat het systeem naar behoren heeft gewerkt. Opgemerkt moet worden dat er een behoorlijk aantal deelnemers verkiezen zonder transponder te rijden, de overige hebben pech dat ze niet inde uitslag terecht komen.

Er is in deze competitie gekozen om de uitslag via Mylaps tot stand te brengen. Uitzonderingen om daarvan af te wijken zijn uitgesloten omdat iedereens wel een excuus heeft, waarom zijn transponder niet werkte. Cheque daarom dat je transponder goed werkt, is die aangemeld bij zowel Mylaps, als bij de KNWU. Bekend is dat bij de bond sinds de upgrading van hun website er nog veel fout gaat. Reclameren bij de jury van de GP-Cycling competitie heeft geen zin, protesten worden niet in behandeling genomen. Jammer maar helaas.

De volgende competitierit is zaterdag 11 november bij Trias in Den Haag.

Let op; De uitgaven 9 december bij Excelsior in Gouda gaat daar niet door. Er wordt gezocht naar een alternatief. Indien er meer gegadigden zijn, laat weten. Houd deze site in de gaten.

Bij deze veldritten zijn altijd drie vaste fotografen .

die publiceren hun foto’s op Foto Koos, op zijn facebook pagina Koos ’t Hart

(1) Facebook

Henk Harrevelt; op harfoto.nl

Cok van Herk op; (1) Facebook

Ook op Facebook staan mooie foto’s van Mirjam van Raamsdonk

Blubberen bij Ahoy

Bij deze veldritten zijn altijd drie vaste fotograven .

die publiceren hun foto’s op Foto Koos, op zijn facebook pagina Koos ’t Hart

(1) Facebook

Henk Harrevelt; op harfoto.nl

Cok van Herk op; (1) Facebook

De weersomstandigheden hadden op het parkoers van het Rotterdamse Ahoy, waar de derde dit in de GP-Cycling Veldrit Competitie werd verreden, zijn sporen nagelaten. In tegenstelling tot de eerste rit was het nu blubberig, voor de echte veldrijder echter geen probleem, die gaan door weer en wind, door veld en gravel, blubberig of niet.

A-klasse

Uitslag A-klasse; Nils van Kooij; MYLAPS Sporthive Event Results

B-klasse

Uitslag B-klasse; Leon Brouwer MYLAPS Sporthive Event Results

D-KLASSE

Uitslag D-klasse; Eltina van Wijk MYLAPS Sporthive Event Results

de GP -Cycling veldritcompetitie bij De Waardrenner

Het waren weer heerlijke crossen bij De Waardrenner in Lekkerkerk. Met een groeiend aantal deelnemers waren de wedstrijden meer dan het aanzien waard. De foto’s van Koos ’t Hart op zijn facebookpagina zijn daar het bewijs van.

Bij de A-klasse ging de zege naar organisator en thuisrijder Nils van Kooij. Hij kreeg Dani van der Lee en Bob van den Berg mee op het podium.

uitslag; MYLAPS Sporthive Event Results

Bij de B-klassers ging de zege naar Lennert van Straten.

Hij klopte Jan Gudde en John Spek.

Uitslag B-klasse; MYLAPS Sporthive Event Results

Bij de D-klasse, de vrouwen en meisjes ging de zege, net als vorige week naar Eltina van Wijk. Op het erepodium stonden ook Annieta Alblas en Ilse Lingen

uitslag vrouwen; MYLAPS Sporthive Event Results

De volgende rit is zaterdag 28 oktober bij Ahoy in Rotterdam.

De kop is er af

De kop is er af

Merijn Dam

De GP-Cycling Veldrit competitie van start bij Ahoy in Rotterdam

Foto’s zijn van Koos ’t Hart (foto Koos), meer op zijn facebookpagina

De kop is er af. Met de eerste wedstrijd van het nieuwe veldritseizoen bij het Rotterdamse Ahoy’ is de GP-Cycling Veldrit Competitie weer van start gegaan. Het was weer vanaf het begin tot het eind genieten. Genieten van een goeie opkomst, ondanks de concurrentie van de nationale wedstrijden in Montfoort, genieten van een mooi parkoers en van het mooie weer, waardoor een aantal veldrijders waarschijnlijk nog de weg verkozen boven het veld.  De deelnemers die wel aan de start stonden hebben zeker geen spijt gehad van hun aanwezigheid. In alle categorieën was er een mooie strijd. Bij de A-klassers ging Mol-renner Merijn van Dam van start af in de aanval. Aanvankelijk kreeg hij eerst Gerard Kooistra als naaste belager, dat veranderde in de figuur van Jelle Lugten. De Utrecht was ooit een goed veldrijder maar een ongeluk verhinderde voor hem een glanzende erelijst. Lees hier meer over op de volgende link; Jelle Lugten vocht terug na heftig ongeluk en kijkt nu uit naar Kona: ‘Ik kan met fietsen iets moois neerzetten’ – 3athlon.nl Er was zaterdag echter een ander probleem met Jelle; Hij had geen transponder op zijn fiets, en zonder dat, zo  zijn u eenmaal de regels bij deze competitie, geen transponder, geen uitslag. Waardoor hij wel als eerste over de eindstreep kwam, maar moest toezien hoe Merijn de bloemen en enveloppe in ontvangst mocht  nemen.

Jelle Lugten

Hopelijk een goede les voor allen. Hierbij de uitslagen en zaterdag de 21ste rijden we bij De Waardrenner in Lekkerkerk.

Uitslag A-klasse; MYLAPS Sporthive Event Results

Bij de B-klasse was Julian te Winkel een klasse apart. Hij werd op het podium vergezeld van Peter Kooistra en Lennert van Straten.

Julian te Winkel

Uitslag B-klasse; MYLAPS Sporthive Event Results

Ook Eltina van Wijk (foto) was in de D-klasse ongenaakbaar. Zij kreeg Juul Hubert en Berdine Bakke mee op het podium

Uitslag D-klasse; MYLAPS Sporthive Event Results

Foto’s zijn van Koos ’t Hart (foto Koos), meer op zijn facebookpagina

Kalender seizoen 2023/24

GP -Cycling Veldrit kalender 2023/2024

Aanvang wedstrijden

12.00 uur B-klasse (nieuwelingen en renners 40 jaar en ouder) + D-klasse (vrouwen)

13.00 uur A-klasse (mountainbikes toegestaan)

14 oktoberRWC AHOY clubparkoers Doenkade, Landscheiding 101 Rotterdam
21 oktoberWaardrenner Lekkerkerk Weidelaan 55, 2941 RJ Lekkerkerk
28 oktoberRWC AHOY clubparkoers Doenkade, Landscheiding 101 Rotterdam
4 novemberRWV DE SPARTAAN clubparkoers Lange Kleiweg 116 Rijswijk
11 novemberHSK TRIAS clubparkoers Uithof Gerard Mercatorpad 5 Den Haag
18 novemberWV AVANTI clubparkoers Amerikalaan 163 Alphen a/d Rijn Sportpark Kerk en Zanen
25 novemberCyclocross  Ridderkerk Gorzenpark Rotterdamseweg Let op; Nog niet zeker
2 decemberRWC AHOY clubparkoers Doenkade, Landscheiding 101 Rotterdam
9 decemberDeze wedstrijd is vervallen.
16 decemberDRC DE MOL clubparhttps://veldrijden.com/index.php/agenda/#:~:text=GRTC%20EXELCIOR%20clubparkoers%C2%A0Goudse%20Hout%2C%20Kale%20Jonkerpad%203%C2%A0%202805%20LD%20Goudakoers Vogelaarsweg 6, Dordrecht, Merwelanden
23 decemberStudenten WIELERVERENIGING WTOS Delft 
Deze wedstrijd is bij RWV DE SPARTAAN clubparkoers Lange Kleiweg 116 Rijswijk
26 decemberLRTV SWIFT clubparkoers Willem van de Madeweg 1 Leiden
30 decemberRWC AHOY clubparkoers Doenkade, Landscheiding 101 Rotterdam
6 januariWV BARRHOPOORT Permanence Zuider Carnisseweg 103 Sportpark De Doorbraak parkoers Achterzeedijk Barendrecht.  Let op. Deze cross is onder voorbehoud vergunning
13 januariNK
20 januariRWC AHOY clubparkoers Doenkade, Landscheiding 101 Rotterdam

Houd je op de hoogte van eventuele veranderingen  op www.veldrijden.com