De kop is er af

De kop is er af

Merijn Dam

De GP-Cycling Veldrit competitie van start bij Ahoy in Rotterdam

Foto’s zijn van Koos ’t Hart (foto Koos), meer op zijn facebookpagina

De kop is er af. Met de eerste wedstrijd van het nieuwe veldritseizoen bij het Rotterdamse Ahoy’ is de GP-Cycling Veldrit Competitie weer van start gegaan. Het was weer vanaf het begin tot het eind genieten. Genieten van een goeie opkomst, ondanks de concurrentie van de nationale wedstrijden in Montfoort, genieten van een mooi parkoers en van het mooie weer, waardoor een aantal veldrijders waarschijnlijk nog de weg verkozen boven het veld.  De deelnemers die wel aan de start stonden hebben zeker geen spijt gehad van hun aanwezigheid. In alle categorieën was er een mooie strijd. Bij de A-klassers ging Mol-renner Merijn van Dam van start af in de aanval. Aanvankelijk kreeg hij eerst Gerard Kooistra als naaste belager, dat veranderde in de figuur van Jelle Lugten. De Utrecht was ooit een goed veldrijder maar een ongeluk verhinderde voor hem een glanzende erelijst. Lees hier meer over op de volgende link; Jelle Lugten vocht terug na heftig ongeluk en kijkt nu uit naar Kona: ‘Ik kan met fietsen iets moois neerzetten’ – 3athlon.nl Er was zaterdag echter een ander probleem met Jelle; Hij had geen transponder op zijn fiets, en zonder dat, zo  zijn u eenmaal de regels bij deze competitie, geen transponder, geen uitslag. Waardoor hij wel als eerste over de eindstreep kwam, maar moest toezien hoe Merijn de bloemen en enveloppe in ontvangst mocht  nemen.

Jelle Lugten

Hopelijk een goede les voor allen. Hierbij de uitslagen en zaterdag de 21ste rijden we bij De Waardrenner in Lekkerkerk.

Uitslag A-klasse; MYLAPS Sporthive Event Results

Bij de B-klasse was Julian te Winkel een klasse apart. Hij werd op het podium vergezeld van Peter Kooistra en Lennert van Straten.

Julian te Winkel

Uitslag B-klasse; MYLAPS Sporthive Event Results

Ook Eltina van Wijk (foto) was in de D-klasse ongenaakbaar. Zij kreeg Juul Hubert en Berdine Bakke mee op het podium

Uitslag D-klasse; MYLAPS Sporthive Event Results

Foto’s zijn van Koos ’t Hart (foto Koos), meer op zijn facebookpagina