GP-Cycling bij LRTV Swift in Leiden

Talenten blinken uit op de Bult

foto’s gemaakt door Cok van Herk op; Facebook

Wat een -sportief- drama in de finale van de A-klassers in de GP-Cycling veldrit Competitie gehouden bij LRTV Swift in Leiden. Op een mooi selectief parkoers ontstond in het slotstuk een verwoede strijd tussen de geroutineerde Waardrenner Nils van Kooij, die lang aan de leiding reed en de runner up, de 17 jarige Joer Post van Westland Wil Vooruit. Twee omlopen voor de finish passeerde Post zijn rivaal, die toch op geringe achterstand kon volgen. Maar in de ultieme finale leek de Swift-er het spelletje uit het vuurt te halen. Allen de zandbak, vlak voor de eindstreep moest nog genomen worden. ,,Wanneer die goed gaat is de zege voor hem.” was het commentaar van de speaker. Helaas, een moment van onopletheid kost Post de zege, hij tuimelde van zijn fiets, waardoor Van Kooij hem alsnog kon passeren en zo de zege voor zich opeisen. Op de mooie foto’s van Cok van Herk (sportactiefoto’s) is het allemaal te zien.

Uitslag; A-klasse; RACE GP Cycling veldrit competitie Cat A, GP Cycling veldrit competitie Cat A, LRTV Swift, Netherlands – Official Event Results, MYLAPS Sporthive

Winnaar bij de B-klasse; Jaco van Utrecht

Ook bij de B en D-klasse was er volop te genieten. Winnaar bij de B’s werd thuisrijder Jaco van Utrecht, voor lijstaanvoerder Lennart van Straten, bij de D’s was de Vlaardingse Bloemen Kalis een openbaring. Hoewel later gestart was ze heel wat B-renners in te halen. Niet zo verwonderlijk, Kalis, ook nog maar 17 jaar, reed dit seizoen al een aantal WB wedstrijden, was 4e in Dendermonde en klasseerde zich ook in het Europees kampioenschap. Talenten genoeg in de regio, die meedoen aan de GP-Cycling veldritten.

Bloemen Kalis klieft door het veld. Volgens fotograaf Cok van Herk was zij de enige in haar categorie die deze klim fietsend aan kon.

Uitslag B+D klasse; RACE GP Cycling veldrit competitie Cat B & D, GP Cycling veldrit competitie Cat B & D, LRTV Swift, Netherlands – Official Event Results, MYLAPS Sporthive

Het podium in de D-klasse bestaat uit drie talenten, Bloemen Kalis wort geflankeerd door links Roos Crone en Mette Stoel

Maar er meer goed nieuws. De veldrit 6 januari gaar definitief door, nier zoals vermeld in Barendrecht, waar de overheid niet zo kinderachtig is als in Delft, maar net als vorig jaar kunnen we terecht bij de Outdoor Valley in Bergschenhoek Hoeksekade 141. De mannen van Barhopoort hebben onder leiding van Dave Andriese veel moeite moeten doen om dit te realiseren, beloon hun met je deelname. Eerst is er zaterdag nog de oliebollen rit bij Ahoy in Rotterdam